domingo, 15 de enero de 2012

El dibuixant Jaume Capdevila elogia la premsa satírica catalana

El popular caricaturista va ser l’invitat d’honor per a posar punt final a l’exposició “Gegants de Paper”



Les autoritats de Rubí acompanyen Jaume Capdevila en la conferència



Jaume Capdevila, més conegut com KAP, pseudònim amb el que firma les seves il·lustracions al “Mundo Deportivo” i a la revista “Gegants”, va visitar la ciutat per parlar sobre la història de l’humor caricaturista durant el segles XIX i XX en una conferència celebrada ahir a l’auditori del Castell de Rubí, com a culminació de l’exposició “Gegants de Paper” que acull aquest mateix edifici.

Jaume Capdevila "KAP" dirigint-se als assistents
Capdevila va contribuir a l’homenatge de la premsa humorística catalana parlant sobre les figures dels dibuixants catalans més coneguts dels dos últims segles, com Tomàs Padró, Josep Lluis Pellicer, Apel·les Mestres o Llorenç Brunet, els quals van aconseguir donar un toc d’atenció als polítics de l’època i elevar la premsa satírica catalana com una de les més potents del món, que era coneguda més enllà de les nostres fronteres.


El famós caricaturista va fer un repàs als inicis de la il·lustració satírica, recordant els pintors Leonardo da Vinci, el primer caricaturista cèlebre de la història, i Francisco de Goya, qui va realitzar una sèrie de gravats coneguts com “Los caprichos” en els quals criticava els costums de la societat espanyola del segle XVII.

L’acte també va comptar amb la presència de Monica Querol, líder del Partit Popular de Rubí i diputada delegada de cultura; Lluís Puig, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana; i Josefina Hinojosa, cap de la Colla de Geganters de Rubí.



L’exposició 'Gegants de Paper' (consultar entrada anterior) que es pot visitar fins avui, 15 de gener, forma part dels actes per celebrar el 25è aniversari de la Colla de Geganters de Rubí. 
Aquesta mostra sobre la premsa satírica catalana es traslladarà durant el mes de febrer a la “Casa dels Entremesos” de Barcelona, pròxima parada de la seva ruta itinerant per diverses ciutats catalanes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario