miércoles, 7 de diciembre de 2011

“Gegants de paper”, un homenatge a la premsa humorística catalana


L’exposició “Gegants de Paper” recull un conjunt d’exemplars gràfics i plafons sobre la història de diferents dibuixants i il·lustradors humorístics catalans que han tractat la temàtica dels Gegants al llarg dels segles XIX i XX, com Altimira, Llopart i Tresseres, Neula, i Picarol, entre d’altres.

Exemplars gràfics de "L'Esquella de la Torratxa"
La mostra està formada per diverses seccions dedicades a setmanaris satírics com “El Cu-Cut!”, “La Esquella de la Torratxa”, “La Tomasa” o “La Campana de Gràcia”, diaris que amb les seves pàgines han mostrat part de la imatgeria popular com a mètode per criticar subtilment el sistema polític.







La Colla de Geganters de Rubí ha estat l’encarregada d’organitzar l’exposició, amb la qual han volgut fer un homenatge als grans il·lustradors gràfics del país a través del món dels gegants.
Aquesta associació rubinenca porta des del 1987 organitzant nombroses activitats culturals per als seus membres i per a tots els rubinencs.

Vista general de l'exposició


La mostra es podrà visitar fins al 15 de gener al Castell-Museu de Rubí, i comptarà amb una conferència del dibuixant Jaume Capdevila (conegut com “Kap”) ,col·laborador del Mundo Deportivo, per parlar sobre el món del còmic i els gegants el dia 14 de gener.

No hay comentarios:

Publicar un comentario